ISIF’20 ULUSLARARASI BULUŞ YARIŞMASI SONUÇLANDI

5. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF pandemi dolayısıyla bu sene çevrimiçi olarak gerçekleşti ve fuar kapsamındaki Uluslararası Buluş Yarışması kazananları belirlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onursal himayeleri ile bu yıl beşinci kez düzenlenen ISIF’20 her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı birçok buluşçuya, bu yıla özel çevrimiçi olarak ev sahipliği yaptı. 26 ülkeden 519 buluşun sergilendiği Fuar’da, belirlenen kriterlere uygun olan buluşlar 16 kişilik Jüri Kurulu tarafından ödüllendirildi.

Uluslararası ve ulusal; bireysel buluşçular, Ar-Ge merkezleri, üretici ve ticari firmalar, sanayiciler, girişimciler, özel araştırmacılar, danışmanlar, patent ofisleri, kalkınma ajansları, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, bilim parkları, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisleri, üniversiteler, laboratuvarlar, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili kurum ve kuruluşlar, melek yatırımcılar, risk sermayesi grupları, inovasyon teşvikçileri, patent vekilleri, buluş dernekleri, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu ISIF’20’de birçok daldaki ISIF Ödülleri sahiplerine ulaştı.

Grup Ofis Marka Patent’in patent başvuru sürecinde danışmanlığını yaptığı ve başta Fuar’ın en prestijli ödülü olan Grand Prix olmak üzere, 1 Best Akademik, 3 Altın, 10 Gümüş ve 7 Bronz Madalya kazanan buluş da ödüle layık görülenler arasındaydı. Buluşçuların bu başarılarında yanlarında yer almaktan gurur duyuyoruz.

Türk Patent ve Marka Kurumu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu(IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı(WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının desteği ile gerçekleşen Uluslararası Buluş Fuarı ISIF; buluş, Ar-Ge ve inovasyon ekosistemini bir araya getirirken aynı zamanda katılımcıların birbirinden maksimum düzeyde faydalanabilmesi amacıyla çeşitli çalıştaylar da düzenledi.

Grup Ofis Marka Patent, Patent Vekili Sevda Kalyoncu’nun moderatörlüğünde çevrimiçi ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen “İlaç Patentleri” çalıştayı da dahil olmak üzere ekosistemi ilgilendiren çalıştaylara katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.